Raspberry Pi og DVRPTR som repeater (eller hotspot)

 

Raspberry Pi

Raspberry Pi har en Yahoo gruppe, hvor der skrives om forskellige projecter. Måske er der noget der interesserer dig. Der er flere grupper, men den jeg er medlem af beskæftiger sig mest med radio projecter. Den han findes her.

Hvis du kunne tænke dig at lege med DVRPTR, er det en god idé at melde dig ind i Yahoo gruppen om DVRPTR, der er to grupper idag - den anden er der link til længere nede. Det koster ikke noget at være medlem. I gruppen kan du finde masser af info og dokumentation. Masser af mail hvor man hjælper hinanden. 
Har man DVRPTR kan man ved hjælp af et program (Control Center) og en internet forbindelse, køre direkte D-Star uden radio.
DVRPTR version 1 laves nu af folk i Canada, så man stadig kan købe det. Jeg har ikke selv set det, men her er et link til deres hjemmeside. De har også lavet en Yahoo gruppe, og her er link til den.

Man kan også sætte det op med en gammel FM radio og køre D-Star på den måde. Det kræver at radioen har et DATA stik. Hvis det stik er i radioen, er det ligemeget om den hedder Icom, Kenwood eller Yaesu, stikket skulle være standard.
Desuden kan man lave en repeater eller hotspot med G4KLX's software. Så vil det være en rigtig god idé at melde sig ind i Yahoo grupperne ircddbgateway og pcrepeatercontroller og her gælder også at man er medlem for at deltage. Her vil du finde den fornødne software og dokumentation, samt masser af mennesker der er meget hjælpsomme. Udvikleren er også med i gruppen, og svarer på spørgsmål ind i mellem. Grupperne er på engelsk.